1. Evitați presiunea excesiva in timpul defecației. Una dintre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor este tensionarea excesivă în timpul scaunului. Aceasta poate fi cauzată de constipație sau diaree cronică asociată cu tulburări digestive precum sindromul intestinului iritabil și boala Crohn. De asemenea, poate fi cauzată de simpla ședere pe toaletă pentru perioade prelungite de timp. Nu stați pe toaletă mai mult decât este necesar.
Încercați să ridicați ușor picioarele în timp ce stați pe toaletă. Acest lucru poate facilita o mișcare intestinală mai puțin intensă.
Constipația este un efect secundar al multor medicamente eliberate fără prescripție medicală și pe bază de rețetă, deci consultați medicul in prealabil.
2. Nu amâna mersul la toaletă. Dacă sunteți predispus la hemoroizi, este important să utilizați toaleta imediat ce simțiți nevoia. Renunțarea sau intarzierea scaunului poate provoca constipație și mișcări dureroase ale intestinului, care pot provoca hemoroizii sau agravarea celor existenți.
3. Modificați-vă dieta. Dacă aveți hemoroizi, modificarea dietei vă poate ajuta să preveniți cronicizarea acestora. Consumul de alimente corecte și evitarea alimentelor / băuturilor dăunătoare vă pot ajuta să vă reglați mișcările intestinului și să reduceți șansele de constipație.
Adăugați fibre în dieta alimentară. Sursele bune de fibre includ fructe, legume, paste întregi de grâu și pâine, orez întreg, semințe, nuci și ovăz.
Încercați un supliment de fibre. Sursele de fibre suplimentare includ coji de psyllium, dextrină de grâu și metilceluloză. Luând suplimente zi de zi vă poate ajuta să vă asigurați că veți obține 20 – 30 de grame de fibre zilnic.
Hidratați-vă. Consumul de apă suficientă în fiecare zi vă poate ajuta să vă reglați mișcările intestinului și să reduceți șansele de constipație. Consumul ideal este de șase până la opt pahare pe zi.
Evitați cofeina și alcoolul, deoarece acestea vă pot afecta mișcările intestinale.
Încercați un balsam pentru scaun. Puteți face un simplu balsam de scaun prin adăugarea unei linguri (14,79 ml) de ulei mineral într-o mâncare moale cum sunt merele sau iaurtul. Consumă balsamul la una dintre mese, dar nu pentru perioade lungi de timp.
4. Exerciții fizice și reducerea greutății. Surplusul de greutate poate fi un factor major în apariția sau cronicizarea afecțiunii. Deoarece greutatea suplimentară pune presiune asupra venelor. Exercițiile fizice pot contribui, de asemenea, la reducerea apariției constipației.
5. Încercați medicina alternativă. Deși tratamentele medicale sunt cele mai eficiente, anumite tratamente pe bază de plante sau vitamine pot ajuta la ușurarea acestora. Nu încercați suplimente sau remedii alternative fără a consulta medicul. Acestea pot interacționa cu alte medicamente pe care le luați. Tratamentele alternative comune includ:
- Aloe vera
- Vitamina E
- Coada șoricelului
- Rubarbă
- Rădăcină de aur
- Smirnă
- Stejar alb