sansalaviata.ro
No Result
View All Result
  • Tratamente Naturale Cu Actiune Dovedita
SUBSCRIE
  • Tratamente Naturale Cu Actiune Dovedita
No Result
View All Result
sansalaviata.ro
No Result
View All Result
Home Hemoroizi

Ce sunt Hemoroizii, cauze, factori, simptome și diagnostic

Ce sunt Hemoroizii, cauze, factori, simptome și diagnostic

Hemoroizii sunt o afecțiune extrem de frecvent întâlnită în zilele noastre. Un tratament pentru hemoroizi nu este însă făcut decât în cazul în care afecțiunea devine cronică. Pentru că oamenii evita să discute despre această problema cu care se confruntă mai bine de jumătate din populația globului.

ARTICOLE SIMILARE

Hemoroizii si viciile. Daunele provocate de tutun, alcool, droguri si cafea

Regim pentru hemoroizi. Alimente indicate si alimente de care sa te feresti

Constipatia si legatura cu hemoroizii

Cei mai afectați fac parte din segmentul de vârstă cuprins între 30 și 40 de ani.

In cazul populației care a depășit vârstă de 50 de ani, procentul persoanelor care suferă de hemoroizi trece de pragul de 40%.

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, hemoroizii se înrăutățesc și creează stări de disconfort permanente. De aceea este imperios necesar un tratament.

Statistica precizează că doar aproximativ 4% dintre persoanele care se confruntă cu această afecțiune trec pragul unui medic. Din păcate, majoritatea evita consultul și începerea unui tratament avizat. Hemoroizii sunt mai des întâlniți la bărbați decât la femei, ele fiind predispuse la contractarea afecțiunii în perioada sarcinii.

Continut Articol

  • Ce sunt hemoroizii
  • Hemoroizii sunt de două tipuri: externi și interni
  • Cauze și factori
  • Simptome și diagnostic
  • Tratament pentru hemoroizi
  • Preventia

Ce sunt hemoroizii

Sunt anumite vene dilatate localizate în peretele rectului și al anusului (varicele venelor ano-rectale).

Boala hemoroidala provoacă durere, disconfort, mancarile și, în numeroase cazuri, hemoragii de intensitate diferită.

Buy JNews
ADVERTISEMENT

Hemoroizii se pot inflama și la nivelul lor se pot formă cheaguri de sânge denumite generic trombi. Înaintea începerii tratamentului trebuie să cunoașteți câteva lucruri de baza.

Prezenta, momentul și reductibilitatea prolapsului hemoroidal ajută la clasificare. În plus orientează abordarea terapeutică în patru stadii distincte ale afecțiunii.

  • Stadiul 1 – apar sângerări anale după mersul la toaletă, fără prolaps hemoroidal.
  • Stadiul 2 – în același moment cu hemoragia, se manifestă și prolabarea (ieșirea) maselor hemoroidale care se pot reduce spontan.
  • Stadiul 3 – este acela când au loc sângerări anale cu prolaps hemoroidal care vor necesită reintroducerea hemoroizilor în canalul anal cu mâna, inițial numai la defecatie apoi și după eforturi cu creșterea presiunii intraabdominale.
  • Stadiul 4 – masele hemoroidale prolabeaza (ies afară prin anus) la efort minim, se trombozeaza frecvent, sunt extrem de dureroase și sunt asociate cu hemoragii importante care pot evolua până în momentul în care viață pacientului este pusă în pericol.

Hemoroizii sunt de două tipuri: externi și interni

Hemoroizii interni

Apar în interiorul rectului și de aceea, unii pacienți pot trăi fără să conștientizeze afecțiunea ani de zile. În absența unei dureri acute, aceștia pot fi depistați în urmă sangerarilor care apar în special după tranzitul intestinal.

Pot apărea atunci când există o presiune considerabilă asupra venelor din pelvis și din canalul anal. Cauzele apariției afecțiunii hemoroidale interne pot fi următoarele: perioadele lungi de timp petrecute pe toaletă, diarea cronică și constipația, obezitatea, graviditate, sexul anal.

Tesuturile anale musculare strâng la rândul lor hemoroizii interni, provocând dureri considerabile. Medicii mai numesc aceste formațiuni drept hemoroizi prolaps. În anumite cazuri, se retrag și singuri în rect, dar dacă nu, pot fi împinși ușor în loc, dar uneori ajung într-un stadiu în care nu mai pot fi împinși înapoi. Aceștia sunt considerați severi și necesită un tratament imediat.

Hemoroizii externi

Apar în zona din jurul anusului unde există mai mulți nervi sensibili. Aceștia sunt mai des întâlniți și cauzează mai mult disconfort materializat în durere și mâncărime.

Cele mai des întâlnite simptome variază în funcție de severitatea bolii și pot fi: mâncărime în jurul anusului sau zonei rectale, durere în jurul anusului, sânge în scaun.

S-ar putea să observați sângerări la folosirea băii. Această include vaderea sângelui pe hârtia igienică sau în toaletă. Totodată poate fi resimțită acut și umflarea din jurul anusului. Cea mai frecvența cauza este repetarea în timp ce are loc o mișcare de tranzit intestinal. Acest lucru este adesea cauzat de cazuri severe de constipație sau diaree. Strenarea devine în calea fluxului sanguin în și din zona. Acest lucru are că rezultat împărțirea sângelui și extinderea vaselor din zona respectivă.

Cauze și factori

Excesele alimentare, sedentarismul, constipația, lipsa igienei locale și sarcina sunt principalele cauze ale apariției afecțiunii.

Principalul factor care conduce la apariția acestei condiții este reprezentat de creșterea neobișnuită a presiunii în venele regiunii anorectale.

Ridicarea de greutăți, sarcina la femei, vârstă înaintată și statul prelungit pe scaun sunt cele mai frecvente situații care determina apariția acestei afecțiuni.

Nu trebuie omisă situația în care își pot face apariția din cauza presiunii crescute din venă porta.

Totodata apariția afecțiunii poate fi afectat cu diferite afecțiuni ale rectului sau ale organelor pelviene, dar și în cursul unor ciroze hepatice.

Simptome și diagnostic

Diagnosticul  se pune, cel mai simplu, prin tactul rectal, simțindu-se ridicaturile moi care constituie hemoroizii propriu-ziși.

Medicii pot stabili diagnosticul, numai în urmă inspecției zonei anusului și a rectului.

Examinarea cu anoscopul poate stabili tipul și gradul afecțiunii.

Specialistii va vor recomandă un tratament pe care va trebui să-l puneți în aplicare imediat.

Din cauza complicațiilor pe care le pot prezența, se pot transformă într-o serie de veritabile pericole:

hemoragii, flebite, strangulare, fisuri anale, abcese perianale și infecții la distanță (de exemplu: abcese hepatice).

Din punct de vedere clinic, afecțiunea se manifestă prin senzații anormale la nivelul anusului.

Senzatii de mâncărime, durere și greutate și prin apariția în jurul orificiului anal a mici ridicaturi moi, de culoare violacee.

In momentul în care se produce criză hemoroidala, durerile sunt extrem de mari și acute, apar senzații false de scaun și senzații pulsatile.

Tratament pentru hemoroizi

De la începutul tratamentului, pacientul trebuie să înlăture o serie de cauze care au dus la apariția acestora.Evitarea constipației se face prin utilizarea laxativelor și o dietă alimentară corectă. Acestora li se pot adaugă o serie de tratamente naturiste dar și anumite exerciții fizice absolut obligatorii.

Se recomandă menținerea unei curatenii locale prin spălarea cu apă și săpun.

Prin băi de șezut, utilizarea unor ceaiuri dar și a unor unguente și creme în funcție de necesitățile pacientului.

Tratamentul pentru hemoroizii care sângerează se face și prin injectarea unei substanțe chimice care determina formarea locală de țesut fibros. Procedura este cunoscută drept scleroterapie injectabilă.

Afectiuinea hemoroidala care nu răspund la scleroterapia injectabilă pot fi ligaturati folosind benzi speciale de cauciuc – acest procedeu fiind cunoscut și că bandare. O altă metodă este capsarea circumferențială.

Daca Boală prezintă sângerări și durere determinând constant crize, se indică intervenția chirurgicală, hemoroidectomia. Acest tip de intervenție chirurgicală constă în extirparea bolii.

Cand hemoroizii devin extrem de duri și foarte dureroși (tromboză hemoroidala sau hematom submucos) se efectuează o incizie și se procuce evacuarea cheagului.

Tratamentul include un capitol important atunci când vorbim despre remediile naturiste. Tratamentele naturiste sunt considerate o soluție viabilă de foarță multă lume. În special cea care se rușinează de această afecțiune și preferă tratamentul făcut acasă.

Fitoterapia este, la rândul ei, un element extrem de important.

Preventia

Preventia ar trebui să presupună echilibrul dintre activitatea fizică și practicarea de obiceiuri sănătoase legate de alimentație și tranzit intestinal.

Se vor face pauze frecvente între ședințe scurte de exerciții, se vor consumă alimente bogate în fibre sau se vor lua suplimente cu fibre. Un aspect important este acela de a se evita amânarea eliminării scaunului. Chiar dacă au apărut simptomele bolilor hemoroidale, există opțiuni disponibile pentru tratarea rapidă și ușoară a acestora.

ShareTweetPin

Related Posts

Tratament si medicație pentru hemoroizii externi si interni
Hemoroizi

Tratament si medicație pentru hemoroizii externi si interni

iulie 5, 2022
Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor
Hemoroizi

Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

iulie 5, 2022
Sfaturi utile pentru vindecarea si prevenirea hemoroizilor
Hemoroizi

Sfaturi utile pentru vindecarea si prevenirea hemoroizilor

iulie 5, 2022
Next Post
Sfaturi utile pentru vindecarea si prevenirea hemoroizilor

Sfaturi utile pentru vindecarea si prevenirea hemoroizilor

Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recommended Stories

Cum sa scapi de indigestie. Tratamentul indigestiei

Cum sa scapi de indigestie. Tratamentul indigestiei

iulie 5, 2022
Diagnostic, simptome și complicații ale hemoroizilor

Diagnostic, simptome și complicații ale hemoroizilor

ianuarie 23, 2023
Cum scapi de durerea provocată de hemoroizi, tratamente facute acasa

Cum scapi de durerea provocată de hemoroizi, tratamente facute acasa

iulie 5, 2022

Popular Stories

  • Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

    Tratamente naturiste pentru vindecarea hemoroizilor

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Regim pentru hemoroizi. Alimente indicate si alimente de care sa te feresti

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Hemoroizii si cafeaua. Legatura nebanuita dintre acestea

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Hemoroizii si viciile. Daunele provocate de tutun, alcool, droguri si cafea

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Cum scapi de durerea provocată de hemoroizi, tratamente facute acasa

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Articole recente

  • 8 Solutii pentru a trata varicele acasa si a-ti redobandi frumusetea picioarelor fara efort
  • Ciuperca Chaga: un ingredient revolutionar in ingrijirea tenului
  • Ciuperca piciorului: aflati in 5 minute de ce cremele bio-active sunt cele mai eficiente in tratarea ei

Categorii

  • Acnee
  • Anti-imbatranire
  • Ciuperca piciorului
  • Detoxifiere
  • Hemoroizi
  • Indigestie
  • Varice
No Result
View All Result
  • Tratamente Naturale Cu Actiune Dovedita
  • Category
  • Landing Page
  • Buy JNews
  • Support Forum
  • Pre-sale Question
  • Contact Us

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?