Diagnostic, simptome, complicații ale hemoroizilor. În momentul apariției hemoroizilor, persoana afectată este apăsată, inexplicabil, de un sentiment de rușine. Ulterior la vederea urmelor de sânge și a durerilor cauzate de hemoroizi se gândește la lucruri mult mai complicate. Află care sunt cele mai întâlnite simptome ale hemoroizilor, dar nu vom uită nici de complicații. Când ne referim la diagnostic nu putem spune că este îmbucurător gandidu-ne strict la perioada de disconfort și privațiuni.
În cele ce urmează te invităm să afli absolut tot despre ceea ce înseamnă simptome ale hemorozilor și care sunt metodele de diagnostic ale acestei afecțiuni. Nu vom omite din discuție nici o serie de complicații care apar inevitabil.
Continut Articol
Simptome hemoroizi
Diagnostic, simptome, complicații ale hemoroizilor. Toate persoanele au vene hemoroidale în zona anala, atât în interiorul, cât și în exteriorul anusului. Venele hemoroidale sunt iritate și umflate, cauzând simptome ale hemoroizilor, cum ar fi: senzația de mâncărime, sângerare, senzație de arsura, o stare de disconfort general. În continuare va vom prezența separat o serie de variante de simptome pentru hemoroizi.
Cele mai des întâlnite simptome ale hemoroizilor externi variază în funcție de severitatea afecțiunii fiecărui pacient în parte. Acestea pot fi următoarele:
Mancarime în jurul anusului sau a zonei rectale, durere în jurul anusului și sânge în scaun. Este foarte posibil să se observe o serie de sângerări în timpul sau după scaun. Pete de sânge își vor face apariția pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă. Totodată poate fi resimțită acut și umflarea din jurul anusului. Aceste simptome pot apărea și în alte condiții.
Simptome hemoroizi interni. Mâncărime sau iritatie în regiunea anala, o acoperire asemănătoare mucusului la scaun; sângerări nesănătoase în timpul tranzitului intestinal, când cantități mici de sânge roșu aprins ar putea fi vizibile pe hârtia igienică sau în vasul toaletei, umflarea în jurul anusului, durere sau disconfort în zona anala, scurgerea fecalelor în timpul tranzitului intestinal
În plus, unii hemoroizi interni sunt localizați atât de adânc în rect, încât este posibil că nici măcar să nu fiți conștienți de prezența lor deoarece au simptome extrem de ușoare. Problema cu hemoroizii interni apare atunci când aceștia încep să se umfle atât de tare până ajung să iasă din anus. Țesuturile anale musculare strâng la rândul lor hemoroizii interni, provocând dureri considerabile.
Diagnostic hemoroizi
Diagnostic, simptome, complicații ale hemoroizilor. Nu există o definiție precisă a hemoroizilor, dar, în momentul în care se pune un diagnostic, aceștia pot fi descriși că fiind mase sau umflaturi ale țesutului din interiorul canalului anal. Canalul anal reprezintă ultimii patru centimetri prin care scaunul ajunge de la rect spre exterior.
Anusul este deschiderea canalului anal către exterior. Medicul specialist poate stabili cu ușurință un diagnostic pentru hemoroizi atunci când aceștia sunt de dimensiuni mari, numai pe baza inspecției anusului și rectului. Susținerea unui diagnostic pentru hemoroizi trebuie să fie rezultatul unei investigari minuțioase a regiunii dar și a unui studiu complex al bolnavului.
În cazul prezenței sângelui în scaun, pentru a putea susține un diagnostic pentru hemoroizi sangeranzi, medicul va trebui să exploreze bolnavul pentru a face deosebirea dintre o sângerare datorată hemoroizilor și cea datorată altor cauze – cel mai frecvent un cancer de intestin gros.
Tuseul rectal – o manevră obligatorie
Diagnostic, simptome, complicații ale hemoroizilor. Tușeul rectal este o manevră obligatorie și de rutină a oricărui bolnav și în special a celor ce acuză simptome de hemoroizi. Această explorare care poate oferi informații prețioase referitoare la regiunea anusului. Se efectuează cu mănușă și lubrifiant cu bolnavul așezat în coate și genunchi sau poziție ginecologică. Pentru un diagnostic pentru hemoroizi mai complex se poate utiliza anuscopul sau rectoscopul. Examinarea directă a rectului poate fi efectuată și prin recto-colonoscopie, ce va permite și vizualizarea sigmoidului și a întregului colon excluzând astfel eventuale leziuni patologice cu sângerare.
Hemoroizii interni, cel mai frecvent tip de hemoroizi, se dezvoltă în anus, nu cauzează durere dar pot apărea sângerări minore. Hemoroizii externi sunt, din contra, dureroși și pot, la rândul lor să sângereze. Ambele forme de hemoroizi se pot transformă în hemoroizi prolabati, formându-se o gâlmă moale. Examinarea cu anoscopul sau sigmoidoscopul ajută la stabilirea unui diagnostic pentru hemoroizi! Apoi se poate determina dacă pacientul are o boală mai gravă, cum ar fi o tumoră.
Complicații hemoroizi
Diagnostic, simptome, complicații ale hemoroizilor. În momentul în care apar hemoroizii este timpul pentru o vizită la medicul specialist pentru a evita o serie de complicații. Dar să vedem ce înseamnă complicații când vorbim despre hemoroizi.
În suficiente cazuri aceste complicații pot apărea în momentul în care hemoroizii cauzează sângerări cronice. Acestea duc la pierderea unor cantități considerabile de sânge și automat la instalarea anemiei în organismul pacientului.
Cand discutăm despre complicații nu trebuie să omitem hemoroizii strangulati! Acest lucru se întâmplă în momentul în care hemoroidul nu mai primește cantitatea de sânge necesară și suficientă pentru a supraviețui. La capitolul complicații această din urmă este, de departe, și cea mai dureroasă.
Pentru a evita toate aceste complicații este indicat că, la primul semn al apariției hemoroizilor, să apelezi la un medic specialist. Ulterior trebuie să începi un tratament indicat în cadrul acestei afecțiuni.