Tratament și medicație pentru hemoroizi. Hemoroizii sunt prezenți în mod normal la majoritatea oamenilor, fiind localizați în jurul anusului și a rectului. Un tratament și o medicație a hemoroizilor reprezintă pasul logic pe care trebuie să îl facă oricine suferă de această afecțiune. Cele mai întâlnire moduri de manifestare ale hemoroizilor se numără durerea venelor umflate din canalul anal, inflamația, senzația de mâncărime și arsura.
Când sunt prezente aceste simptome este important să se urmeze medicația și un tratament recomandate de medic, cât mai curând posibil. Din păcate, acel tratament pentru hemoroizi nu este luat în seama, la fel și medicația, până în momentul în care nu apar durerea și disconfortul implicate de hemoroizi.
Continut Articol
Medicatie pentru hemoroizi
Tratament și medicație pentru hemoroizi. Dacă hemoroizii n-au ajuns în stadiul în care provoacă un disconfort pemanent atunci trebuie că o medicație să se rezume la medicamente orale sau locale. Asta va conduce la dispariția durerii și vindecare.
O medicație pentru hemoroizi poate conține pastile, tablete, creme, supozitoare, unguente și tampoane. Acestea conțin o serie de ingrediente active care vor grăbi eliminarea simptomelor pentru un timp limitat.
Aceasta medicație nu trebuie să fie urmată mai mult de șapte zile chiar și când este recomandată de medicul specialist. Și asta pentru că efectele secundare ar putea provoca o serie de efecte secundare și reacții alergice extrem de neplăcute.
Tratament hemoroizi
Tratament și medicație pentru hemoroizi. Când vorbim de un tratament pentru hemoroizi este clar că perioada cu medicația s-a încheiat. Din acel moment singură varianta pentru vindecarea hemoroizilor este un tratament medical.
Asa cum este deja știut hemoroizii sunt de două tipuri: hemoroizi interni și hemoroizi externi. În continuare iată cum arată un tratament adecvat pentru fiecare categorie de hemoroizi în parte.
Trombectomia hemoroizilor externi
Un tratament medical adecvat în cazul evoluției rapide a hemoroizilor externi este trombectomia. În cazul în care se formează un dop într-un hemoroid extern acesta trebuie neapărat eliminat. O incizie simplă și simptomele se ameliorează la fel și durerea. Eficientă trombectomiei este maximă dacă se realizează până la 72 de ore de la formarea dopului.
Ligatura cu benzi de cauciuc
O altă intervenție medicală, de această dată pentru hemoroizii interni, este ligatură cu benzi de cauciuc. Procedura constă în plasarea a una-două benzi de cauciuc în jurul unui hemoroid intern. Scopul medicului este de a opri circulația din respectivul hemoroid. Ulterior acestei intervenții, hemoroidul se usucă și dispare în maxim o săptămâna. Deși neplăcut din cauza sângerării ulterioare, acest modalitate de tratare este foarte eficient pentru majoritatea pacienților.
Scleroterapia injectabilă un tratament convenabil
Acest tratament presupune injectarea hemoroizilor cu o soluție chimică în scopul micșorării acestora. În ciuda unei senzații temporare de disconfort, scleroterapia injectabilă este fără dureri. Din păcate, acest tratament nu este la fel de eficient că ligatură cu benzi de cauciuc.
Hemoroidectomia
Hemoroidectomia este un tratament medical – practic intervenția chirurgicală, efectuată sub anestezie care presupune excizia completă a hemoroizilor. Această este cea mai agresivă abordare a bolii cauzată de hemoroizii interni și hemoroizii externi. Hemoroidectomia are o rată semnificativ scăzută de recurentă a hemoroizilor. Mai mult, această intervenție medicală are o rată crescută a complicațiilor postoperatorii.
Coagularea hemoroizilor
Un modalitate de tratare agresivă pentru hemoroizi este chirurgia cu laser sau prin infraroșu. Aceste tehnici de coagulare au că rezultat micșorarea sau chiar dispariția hemoroizilor interni. Totuși, coagularea hemoroizilor nu este la fel de eficientă că ligatură dar are efecte secundare mai puține și nu implică durere. În plus, acest tip de intervenție nu rezolva problema intotalitate, în multe cazuri hemoroizii reapărând.
Capsarea hemoroizilor
Hemoroidectoma capsată este un tratament medical-chirurgical al hemoroizilor interni, în timpul cărora venă afectată și țesutul din jur sunt eliminate în totalitate. Această induce o senzație infimă de durere și o perioada de convalescență extrem de redusă. Comparativ cu hemoroidectomia, capasarea hemoroizilor este asociată cu un risc mare de revenire a hemoroizilor. Mai mult, pot apărea o serie de complicații că sângerările, retenția urinei și infecția sângelui (septicemie).